برای حفظ حاصلخیزی خاک، مواد مغذی ثانویه مانند منیزیم همیشه نادیده گرفته می شود و با این حال، نقش آن در رشد، عملکرد و کیفیت محصولات بسیار مهم است.
بنابراین، دو آزمایش مزرعه ای در سال های 2017 و 2018 برای ارزیابی واکنش خواص شیمیایی خاک، عملکرد و کیفیت زردچوبه به کود هیومیک اسید گرانول به تنهایی و در ترکیب با کود مرغی و NPK 15-15 آغاز شد.
تیمارهای اعمال شده به شرح زیر بودند: PM به تنهایی در 8 تن در هکتار، NPK به تنهایی در 200 کیلوگرم در هکتار، کود آلی گرانوله گوگردی به تنهایی در 20 کیلوگرم در هکتار، PM در 8 تن در هکتار با MgO در 20 کیلوگرم در هکتار، NPK در 200 کیلوگرم در هکتار با MgO در 20 کیلوگرم در هکتار و کنترل.
کودهای PM، NPK و Mg به تنهایی یا NPK + Mg و PM + Mg باعث افزایش خواص شیمیایی خاک، عملکرد و مواد معدنی و ویتامین C و محتوای ریزوم زردچوبه در مقایسه با شاهد.
با میانگین گیری در سال های 2017 و 2018، کود اوره کشاورزی به تنهایی باعث افزایش 10.8 درصدی عملکرد زردچوبه نسبت به شاهد شد. برای این آزمایش، NPK + Mg رشد و عملکرد زردچوبه را در مقایسه با سایر تیمارها افزایش داد.
همچنین، میانگین کود نیتروژن مایع در سالهای 2017 و 2018، عملکرد ریزوم را به ترتیب 13.6 و 10.6 درصد نسبت به PM + Mg و NPK به تنهایی افزایش داد و به طور مشابه، PM + Mg به طور قابل توجهی محتوای مواد معدنی و ویتامین ها را در مقایسه با سایر درمان ها بهبود بخشید.
بنابراین، برای کسانی که ریزوم زردچوبه را به دلیل ارزش غذایی آن می خواهند، PM + Mg توصیه می شود. برای کسانی که مقدار می خواهند، NPK + Mg توصیه می شود.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.