پسته احمد آقایی، این رقم دارای تفاله قرمز، درشت و طویل است و با وجود اینکه جزو ارقام جدید است.
اما به دلیل مرغوبیت میوه، در مزارع پسته تازه فیض اباد گسترش زیادی پیدا کرده است و یکی از ارقام مهم تجاری به شمار می رود.
پسته در ایران است و مقدار زیادی از آن صادر می شود. بازار این نوع بداخلاقی ها در کشورهای حوزه خلیج فارس است و بیشترین قسمت از این نوع به این کشورها صادر می شود.
ذکر شده است که احیاء کننده این نوع پسته به احمد آقا فروتن معروف بوده و نام این شخص این رقم پسته نامیده می شود که محل سکونت این رقم نیز در رفسنجان و سیرجان است.
این رقم دارای شکل کروی تری است که طعمی لذیذ دارد و در کرمان و نواحی مختلف ایران می روید و در برابر نوسانات آب و هوایی مقاوم است.
بازار صادراتی این نوع، کشورهای اروپایی و عراق است. این رقم در کرمان به نام حاجی شریفی به نام المطصله که اولین بار این رقم پسته را کشت کرده است، می شناسند.
صادرکنندگان ایرانی پسته این رقم را به کشورهای اروپایی می فروشند زیرا مصرف کننده اروپایی به ظاهر پسته اهمیت نمی دهد و پسته کامل نسبت به احمد آقایی و اکبری قیمت کمتری دارد و به همین دلیل قیمت مناسب تری دارد.
پسته احدی بیشترین فراوانی را در باغات ایران دارد و تخمین زده می شود که بین 60 تا 70 درصد کل باغات پسته از این رقم باشد.
رفسنجان نیز مانند بقیه انواع، خانه اصلی این گونه است. این رقم به دلیل شکل کروی خود متمایز می شود.بازار اصلی صادرات این نوع کشورهای اتحادیه اروپا می باشد و به همین دلیل دلایلی وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
این رقم به سرعت می رسد و به همین دلیل کمتر تحت تأثیر بلایت قرار می گیرد که مهم ترین آن آفلاتوکسین است که باعث می شود گواهی سلامت راحت تری دریافت شود.
این رقم جزو ارقام صادراتی به کشورهای حاشیه خلیج فارس محسوب نمی شود و در صورت صادرات به این کشورها پسته به صورت فله صادر می شود تا مجددا برای فروش پسته به کشورهای اروپایی صادر شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.